woensdag 10 februari 2016

Week 4: Nearly Insane

Deze keer heb ik het tiende blok gemaakt uit het quiltboek van Liz Lois. En wat ging het moeizaam deze week! Het blok oogt op het eerste gezicht vrij simpel. Het bestaat maar uit 25 stukjes en het zijn allemaal makkelijke vormen. 


Appeltje-eitje, zou je denken... Niet dus! Op de foto kun je misschien wel zien dat niet alle stukjes dezelfde afmetingen hebben. Iets wat in eerste instantie niet opvalt. Ik kwam er pas achter toen ik mijn quiltblok half in elkaar had, en ik steeds maar niet uitkwam met mijn stukjes. De ene keer hield ik een stuk over en dan kwam ik weer tekort. Ik snapte er helemaal niks van. Uiteindelijk heb ik toch het boek er maar bij gepakt om te kijken waar het verkeerd ging. Helaas zat er niks anders op dan alles losmaken en opnieuw beginnen. Een heel gepuzzel!Heel wat gemopper verder is dit dan het eindresultaat..


Een vrolijk blok, maar toch nog niet helemaal naar mijn zin. Door al het aan elkaar zetten, weer losmaken, en nogmaals aan elkaar zetten blijft het blok een beetje trekken. Het is geen strakke vierkante vorm, maar het wordt naar het midden toe wat smaller. Een les voor de volgende keer: alle stukjes nummeren en in de juiste volgorde aan elkaar zetten!
Grote kans dat ik dit blok nog een keer opnieuw ga maken, om te kijken of het dan netter wordt. Als ik dat nog durf...

Charlotte 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten